Obres del Museu del Cau Ferrat s’exposaran a Vila-seca i Granada

Quatre obres de Santiago Rusiñol, una de Ramon Casas, una altra d’Arcadi Mas i Fondevila, una més de Miquel Utrillo i una darrera a quatre mans entre Rusiñol i Casas, totes elles del Museu del Cau Ferrat, sortiran en préstec en les properes setmanes per a participar en dues exposicions a Vila-seca (Tarragonès) i Granada. Paral·lelament, les set obres del mateix museu que s’han mostrat a l’exposició De Montmartre a Montparnasse. Artistes catalans 1889 - 1914, al Museu Picasso, tornaran a lluir al Cau Ferrat la setmana vinent.
El Castell de Vila-seca inaugurarà el 15 de maig vinent una exposició sobre el Modernisme català, que comptarà amb l’exhibició de dues obres del Cau Ferrat: Carro de vuit mules de tir (1889), de Ramon Casas, i Retrat d’Enric Borràs interpretant Manelic, de ‘Terra Baixa’ (c. 1910), de Santiago Rusiñol. La mostrarà està realitzada amb la col·laboració del MNaC, que hi cedirà diverses obres.
Dues setmanes després, el Palau Carlos V de l’Alhambra de Granada inaugurarà l’exposició Rusiñol y la Alhambra. El despertar de un poeta, que posarà en valor els vincles del Senyor del Cau amb la ciutat andalusa. El Museu del Cau Ferrat hi estarà present amb sis obres, tres de les quals de Rusiñol: Granadina (1895), Palau abandonat (1898) i Cantaora andalusa asseguda (1898); una de Miquel Utrillo (Oracions, 1897), una altra d’Arcadi Mas i Fondevila (Escalinata amb testos, 1895) i una altra a quatre mans entre Rusiñol i Casas (Retratant-se, 1890).
Per altra banda, la setmana vinent tornaran les peces que s’han mostrat al Museu Picasso amb motiu de l’exposició De Montmartre a Montparnasse. Artistes catalans 1889 - 1914, que va tancar diumenge passat. Es tracta de set pintures del Cau Ferrat: cinc olis de Santiago Rusiñol: Llegint. Retrat d’Enric Clarasó (1890), Cementiri de Montmartre (1891), Retrat del pintor Ricard Planells (c.1893), La morfina (1894) i Retrat de l’escultor Carles Mani (1895); un de Miquel Utrillo: Retrat de Suzanne Valadon (1891); i un altre de Ramon Pichot: Bulevard de París (1898-1901).