L’artista Rayda Guzmán oferirà aquest dissabte una visita guiada a l’exposició ‘Punt d’inflexió’

L’artista Rayda Guzmán oferirà una nova visita guiada a la seva exposició ‘Punt d’inflexió’ aquest dissabte, 13 de gener. El recorregut s’iniciarà a les 12 hores i permetrà descobrir l’univers artístic a través de les 63 obres exhibides al Miramar-Centre Cultural.
L’objectiu d’aquesta iniciativa és complementar la mostra de la guanyadora del XXVI Concurs d’escultura Pere Jou que permet observar unes creacions singulars. La pintora i escultora, que també és doctora en filosofia contemporània, conferenciant i escriptora, reconeix que “fa 10 anys vaig deixar el món acadèmic universitari per dedicar-me a l’art i a fer classes artístiques d’aquarel·la” i afegeix que “poder exposar al Miramar-Centre Cultural és tot un honor i un reconeixement a la meva trajectòria, perquè la mostra forma part del premi i és la cosa més meravellosa que m’ha passat darrerament. El canvi de professió o de carrera professional va ser un punt d’inflexió, com també ho va ser quan vaig deixar la meva terra, Veneçuela, per Catalunya ara fa 25 anys. Som qui som pels records i per les experiències que anem acumulant. Crec que la vida està plena de punts d’inflexió. Per això, vaig escollir el títol de Punt d’inflexió per a la meva exposició”.
Rayda Guzmán es defineix com “una paisatgista que juga amb l'abstracció orgànica i el minimalisme. Sóc molt vital i vull transmetre el valor de la vida a través d’aquestes obres, que són producte d’un pensament i una reflexió molt profunda i també de l’atzar perquè em deixo anar”. La voluntat de l’artista és “apropar, al públic, les meves creacions que estan inspirades en l’univers vegetal, en els terrenys i el recorreguts vitals” i transmetre als espectadors “que entrin i surtin de l’exposició optimistes. Crec que les meves imatges desperten coses dolces que tenen a veure amb la memòria”.
Pintura i escultura dialoguen en aquesta exposició que constata com l’artista aposta per fer un art més sostenible. En total s’hi exhibeixen 24 escultures, 31 pintures i 8 llibres impossibles o escultures efímeres. L’exposició proposa un recorregut que s’inicia amb unes variacions de la peça guanyadora al concurs d’escultura Pere Jou anomenada ‘Capas perdidas’ i que explora les possibilitats del relleu i els girs topogràfics. Les obres, creades entre el 2013 i el 2023, permeten veure l’evolució de l’artista fruit de l’experimentació amb les oxidacions.